Wat is Google Ads?

Welk bedrijf is verantwoordelijk voor alle advertenties in Google? Dat is Google zelf natuurlijk!

SEO Westra

Google Ads is een gratis programma die bedrijven kunnen gebruiken om hun bedrijf te adverteren op Google, YouTube en meer dan 2 miljoen anders sites. Google Ads is perfect voor zij die een brede, of juist een specifieke doelgroep willen bereiken. Een groot platform met veel mogelijkheden, maar hoe kunt u het nou in uw voordeel gebruiken?

If you build it… you may still need Google Ads.

– Jennifer Mesenbrink

Hieronder is een afbeelding met het meest belangrijke onderdeel van Google Ads: Het resultaat. In deze grafiek zijn momenteel te hoeveelheid vertoningen en aantal klikken geselecteerd, maar zoals te zien is kunnen ook de CPC (cost per click) en de totale kosten bekeken worden. De CPC gaan we onder de afbeelding wat verder op in.

CPC, oftewel cost per click, is letterlijk wat het zegt: Hoeveel betaal ik voor een potentiele klant die op mijn link klikt? In het voorbeeld is te zien dat het gemiddelde € 0,49 is, maar dit kan meer of juist minder worden afhankelijk van het zoekwoord, doel, en niche. Google Ads biedt een makkelijke manier aan om het instellen van kosten voor een klik zo goedkoop mogelijk te maken: Automatisch bieden. U stelt een budget in per dag of maand, en Google zal voor het optimale bereik zorgen met dit budget door geautomatiseerde ‘biedingen’ te doen op zoekwoorden.

Bieden op zoekwoorden kan gezien worden als een veiling; er komt een klant die een bepaald zoekwoord intikt en tegelijkertijd staan er honderden bots klaar om te bieden. Degene die het hoogste biedt wint de veiling, en vervolgens wordt de advertentie van het bedrijf dat die bot vertegenwoordigt getoond. Dit gebeurt allemaal ontzettend snel. Het geautomatiseerde bieden met Google Ads zorgt voor een optimale biedstrategie zodat u nooit te veel uitgeeft aan uw advertenties.

Bij SEO Westra zijn wij gespecialiseerd in het combineren van deze biedstrategie met volledig geoptimaliseerde advertenties. Zo zorgen wij voor optimaal bereik en waardevolle klanten en bezoekers. Ook is het mogelijk verschillende doelen in te stellen, en uw adverenties op verschillende plekken op het internet te laten zien.

Google Ads uitbesteden?

Wij helpen u graag als u uw werkzaamheden op het gebied van Google Ads wilt uitbesteden. Bij SEO Westra werkt u enkel met experts op het gebied van het opzetten, onderhouden en optimaliseren van uw advertenties. Kijk voor meer informatie op onze SEA pagina, of neem direct contact met ons op.