Het belang van SEO

Eén van de belangrijkste concepten als het gaat om online zichtbaarheid

SEO, wat is dat?

SEO staat voor Search Engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. SEO houdt zich bezig met het behalen van betere prestaties in zoekmachines (Google, Bing) door middel van het toepassen van verschillende technieken.

SEO Leeuwarden

Waarom is SEO zo waardevol?

SEO is de eerste stap die een bedrijf zou moeten ondernemen als het gaat om online zichtbaarheid creëren. Een website kan namelijk erg aantrekkelijk zijn, maar totaal geen bezoekers trekken. Zie het als het starten van een fysieke winkel: Je winkel is gebouwd, maar niemand weet waar hij gevonden kan worden. Ditzelfde probleem vindt ook plaats bij websites. De site is alleen te vinden als de URL in de zoekbalk wordt ingetypt. Ervaring leert dat een website die niet aan SEO doet ook geen aanwinst is.

Klanten komen vaak met vragen als: Hoe sta ik bovenaan in Google? Hoe kom ik hoger te staan dan mijn concurrent? Hoe word ik meer gezien op het internet? Op al deze vragen is het antwoord SEO. Echter is het niet zomaar zo dat je in 1 klap zomaar bovenaan komt te staan. Het eenmalig optimaliseren van je SEO heeft vaak geen tot weinig resultaat. Wellicht sta je door de eerste optimalisatie opeens bovenaan, maar sta je een week later op de 10e plek of zelfs lager! Daarom doe je er verstandig aan je SEO regelmatig bij te werken.

Zoekmachineoptimalisatie is dus ontzettend waardevol als het gaat om online zichtbaarheid. Hier staan nog wat voordelen samengevat:

  • Meer organische zoekresultaten
  • Meer bereik bij je klanten
  • Hogere potentiele omzet
  • Een competetief voordeel ten opzichte van je concurrent

SEO is een tijdrovend proces die veel verschillende stappen omvat. Omdat het maandelijks bijhouden van je strategie ontzettend veel tijd kost om bij te houden wordt het vaak aangeraden om het werk uit te besteden aan SEO-experts. Zij doen al het werk en je hebt er daarom verder geen omkijken meer aan. Wij bij SEO Westra zijn bereid dit werk voor u uit handen te nemen! Voor een schappelijk bedrag per maand zullen wij ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines! Neem gerust contact met ons op voor de tarieven 🙂

Wilt u ook de voordelen van SEO?

Neem dan contact met ons op en laat ons helpen met al uw vragen!