Wat is CSS?

Wat is CSS?

CCS staat voor Cascading Style Sheets, waarmee de lay-out en grafische vormgeving van een complete website kan worden bepaald. CSS wordt apart van HTML-code geladen, waardoor het gemakkelijker wordt om wijzigingen aan te brengen. Het kan ook helpen de SEO-waarde van jouw website te verhogen. Wat is CSS en wat zijn de voordelen van deze trapsgewijze stylesheets?

Definieer CSS

Het uiterlijk van een website kan worden bepaald in CSS. Dit bestand bevat informatie zoals lettertypen, kleurenschema, en de lay-out van de website. Deze informatie wordt automatisch toegepast op de hele website zonder dat elke pagina opnieuw moet worden ingedeeld. Ook het uiterlijk van de website is snel te veranderen door de CSS aan te passen.

Waarom CSS gebruiken?

  • CSS is gescheiden van HTML-code, dus het visuele gedeelte is losgekoppeld van de technische inhoud van de website.
  • Zelfs voor nieuwe pagina’s is het gemakkelijk om een ​​uniforme stijl op de hele site te krijgen.
  • Het geeft ontwerpers meer controle over het uiterlijk van een website, ongeacht op welk apparaat of welke browser de website wordt bekeken.
  • Alle browsers ondersteunen het gebruik van CSS om ervoor te zorgen dat pagina’s er overal goed uitzien.

Responsive webdesign

Met de diversiteit aan apparaten en afbeeldingsformaten kan het ingewikkeld zijn om een ​​website te ontwerpen die er op elk systeem goed uitziet. Met behulp van CSS kun je voor elk apparaat de beste lay-out bepalen zonder dat je voor elk scherm een ​​geheel nieuwe lay-out hoeft te maken. Voor schaalbare websites wordt wat we ‘responsive design’ noemen, bereikt door een combinatie van CSS en HTML.

SEO-voordelen van CSS

Als de CSS gescheiden is van de HTML-code, is de website gemakkelijker te navigeren voor zoekmachines. Alle relevante informatie is snel te vinden, waardoor sites en afzonderlijke pagina’s mogelijk hogere posities in de zoekresultaten krijgen. SEO-specialisten zijn zich bewust van de positieve effecten van een technisch goede website en zullen hier vaak als goed gebruik van maken.

Contact opnemen

Hulp nodig met marketing?

Meer blogs

Wat is JQuery?

Wat is JQuery?

JQuery is een JavaScript-bibliotheek die is ontworpen om HTML DOM-elementen en het bewerken van CSS te vereenvoudigen. Het is een gratis bibliotheek die is uitgebracht

Wat is een bid google ads

Wat is een Bid?

Bid is het Engelse woord voor “bod”, wat een afgeleide is van het woord “bieden”. Door Google Ads-biedstrategieën te begrijpen, kun je jouw marketingcampagnes effectiever

Wat is Off-page optimalisatie?

Off-page optimalisatie is het optimaliseren van een website voor zoekmachines buiten de betreffende website. Dit gebeurt meestal via backlinks. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van