Wat is Gmail?

Gmail is een gratis e-mailservice van Google. U kunt het bericht direct in de browser lezen, of u kunt gebruik maken van lokale applicaties voor verschillende besturingssystemen. Naast consumenten gebruiken veel bedrijven deze maildienst ook voor intern en extern gebruik. Wat is Gmail en hoe is het zo populair geworden?

Definitie van Gmail

De aankondiging van Gmail van 1 april 2004 werd door velen gezien als een grap. Google gaf gebruikers namelijk ook 1 GB gratis opslagruimte. Ter vergelijking: Microsoft’s Hotmail bood destijds slechts 2 megabyte aan opslagruimte. De overzichtelijke, gratis e-mailservice met enorme opslagruimte kreeg al snel een legioen gebruikers, vooral een legioen ondernemers die niet tevreden waren met andere oplossingen.

Google Mail is ontwikkeld naar het model van de populaire zoekmachine. Dat betekent dat slimmere zoekopdrachten en automatische filters sneller voor een lege inbox kunnen zorgen. Critici staan ​​sceptisch tegenover alle verzamelde informatie omdat Google volledige toegang heeft tot de inhoud van inkomende en uitgaande berichten. Toch is deze maildienst verreweg de meest gebruikte webmail toepassing ter wereld.

Koppeling met Google Calendar

Google Calendar is een online agenda die kan worden gesynchroniseerd met Google’s Mail. Niet alleen kunnen afspraken in e-mails direct in de agenda worden geplaatst, maar op basis van machine learning kunnen afspraken in e-mails automatisch worden gedetecteerd en in de agenda worden opgenomen. De koppeling tussen de verschillende diensten van Google wordt deels geroemd, maar er is ook kritiek op het geautomatiseerd uitlezen en verwerken van persoonlijke informatie.

Google Drive en andere dienstverlening

Met Google Drive, foto-opslag en verschillende soorten kantoorsoftware biedt Gmail veel mogelijkheden om te gebruiken met een Google-account. Bovendien wordt de focus op online werk sinds de lancering benadrukt door de Chromebook, die slechts beperkte opslagruimte biedt voor offline gegevens. Op deze manier worden gebruikers steeds meer gestimuleerd online hun bestanden op te slaan.

Contact opnemen

Hulp nodig met marketing?

Meer blogs

Wat is JQuery?

Wat is JQuery?

JQuery is een JavaScript-bibliotheek die is ontworpen om HTML DOM-elementen en het bewerken van CSS te vereenvoudigen. Het is een gratis bibliotheek die is uitgebracht

Wat is een bid google ads

Wat is een Bid?

Bid is het Engelse woord voor “bod”, wat een afgeleide is van het woord “bieden”. Door Google Ads-biedstrategieën te begrijpen, kun je jouw marketingcampagnes effectiever

Wat is Off-page optimalisatie?

Off-page optimalisatie is het optimaliseren van een website voor zoekmachines buiten de betreffende website. Dit gebeurt meestal via backlinks. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van