Wat is Google

Wat is Google?

Google is een Amerikaans bedrijf dat internetdiensten levert, waaronder de bekende zoekmachine met dezelfde naam. Daarnaast ontwikkelen ze ook advertentiemogelijkheden, cloudoplossingen en een groot aantal aanverwante diensten. Het bedrijf is in 1998 opgericht door twee studenten van de Stanford University in Californië. Twintig jaar later is Google uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste technologiebedrijven en heeft het de meest bezochte website op internet. Wat is Google en waarom hebben ze zo’n grote impact op het internet dat we elke dag gebruiken?

Definitie van Google

Simpel gezegd, Google is een zoekmachine op internet. Je kunt een zoekopdracht invoeren via Google.com en je zal veel links zien naar websites die overeenkomen met deze zoekopdracht. Achter deze zoekresultaten gaat een complex algoritme schuil, dat een groot aantal voorwaarden bevat om de locatie van het zoekresultaat weer te geven. De afgelopen jaren is kunstmatige intelligentie ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de ranking van websites.

Google is écht overal te vinden, door de vele gratis producten en software voor gebruikers kunnen ze enorm veel gebruikersdata verzamelen. Dit zijn slechts enkele Google diensten:

  • Google Chrome
  • Google Maps
  • Google Earth
  • Google Drive
  • Google+
  • Gmail
  • YouTube

Google en SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie is bijna synoniem met Google. Hoewel er andere zoekmachines zijn, heeft Google zo’n groot marktaandeel dat optimalisatie voor andere zoekmachines weinig toegevoegde waarde heeft. Het risico van het ontwerpen van een website op basis van algoritmen schuilt in de continue verfijning van meetpunten door Google. Als het algoritme wordt aangepast, kan een website met een hoge score van vandaag morgen weer enorm kelderen. Daarnaast worden ook websites die de zoekcriteria van Google misbruiken door Google meedogenloos afgestraft en soms zelfs volledig verwijderd uit de ranking.

Adverteren is de belangrijkste inkomstenbron van Google. Via advertenties kunnen adverteerders betalen om de eerste plaats in de zoekresultaten te krijgen. Dit wordt SEA of zoekmachine adverteren genoemd.

Contact opnemen

Hulp nodig met marketing?

Meer blogs

Wat is JQuery?

Wat is JQuery?

JQuery is een JavaScript-bibliotheek die is ontworpen om HTML DOM-elementen en het bewerken van CSS te vereenvoudigen. Het is een gratis bibliotheek die is uitgebracht

Wat is een bid google ads

Wat is een Bid?

Bid is het Engelse woord voor “bod”, wat een afgeleide is van het woord “bieden”. Door Google Ads-biedstrategieën te begrijpen, kun je jouw marketingcampagnes effectiever

Wat is Off-page optimalisatie?

Off-page optimalisatie is het optimaliseren van een website voor zoekmachines buiten de betreffende website. Dit gebeurt meestal via backlinks. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van