WAt is een H1 tag?

En waar gebruik je het voor?

Wat houdt een H1 tag precies in?

De H1 tag is een element op jouw pagina. Door de H1 tag kun jij Google laten weten wat de inhoud van jouw webpagina betekent en waar het mee te maken heeft. Voor een goede SEO strategie is het onmisbaar om een goede titel te schrijven met daarin ook het belangrijkste zoekwoord voor jouw bedrijf.

De H1 tag als jouw header bestaat uit de titel of de hoofdkop van een tekst. Naast deze heading zijn er nog meer verschillende tags te vinden. Voor tussenkopjes in teksten gebruikt men vaak een H2 tag of H3 tag.

Waarom is een goede H1 tag zo belangrijk?

Zoekmachineoptimalisatie

Het gebruiken van een H1 tag valt onder de on-page optimalisatie en valt daarom onder zoekmachineoptimalisatie. Hiermee zorg je ervoor dat jouw webpagina zo goed mogelijk te begrijpen is door Google. Het zoekwoord waar je op gericht bent komt bij voorkeur helemaal vooraan of in het begin van jouw koptekst voor.

Door een H1 tag begrijpt Google waar jouw tekst over gaat en hierdoor kan een pagina beter aan een zoekwoord gelinkt worden. De H1 tag is een HTML code die er als volgt uit ziet: <h1>koptekst</h1>

Voor je bezoekers

Een heading tag wordt niet alleen gebruikt voor Google, het is ook erg belangrijk voor jouw bezoekers en doelgroep zodat zij in een oogopslag zien waar je tekst over gaat. Met een goede H1 tag wordt het doel van de pagina direct duidelijk. Bezoekers scannen een pagina vaak voordat ze beginnen met lezen, het toepassen van een goede H1 tag en andere heading tags is daarom erg fijn voor je bezoekers.

Om extra waarde toe te voegen aan je SEO is het belangrijk dat je zoekwoord in verschillende kopjes en tussenkopjes voorkomt. Zo kun je extra resultaat halen en is het voor Google nog duidelijker hoe jouw tekst ingedeeld is. Om een stapje verder te gaan kun je de koptekst ook nog eens aantrekkelijker maken voor je bezoekers. Dit zorgt ervoor dat zij sneller geneigd zijn deze te lezen en de tekst te begrijpen.

 

Hulp nodig met jouw SEO?

Neem dan contact met ons op en laat ons helpen met al jouw vragen!